Vietnam – ett strandparadis

Om man älskar att upptäcka nya kulturer och dessutom vill kunna njuta av sol och bad, så är Vietnam den perfekta destinationen. Vietnam har inte varit känt som ett strandparadis särskilt länge, med sina konkurrenter både i Thailand och i Bali. Vietnam ligger dock i samma klass som sina grannar, med hundratals olika stränder att erbjuda är landet verkligen en nyfödd strandpärla.

 

Vit sand möter tropisk djungel
Stränderna i Vietnam varierar till både utseende och storlek. En av de största stränderna ligger i universitetsstaden Nha Trang. Stranden erbjuder massor av bra barer, restauranger och såklart fantastiskt vatten. Havet är alldeles turkost och kristallklart, här är snorklingen riktigt bra. Om man skulle tröttna på att ligga på stranden behöver man inte gå långt. Nha Trang erbjuder nämligen massor av vattensporter. Om det skulle vara en kylig dag på stranden så kan man alltid bada i varma källor som också finns i Nha Trang, dock är det inte särskilt troligt eftersom Vietnam är varmt och skönt året om.

 

En annan strandpärla är Mui Ne som ligger i närheten av Saigon. Stranden är perfekt att åka till om man har tröttnat på trafiken och oväsendet ifrån storstaden. Stranden omgivs av täta, gröna lövverk och havet är även här turkost. Runt omkring finns både hotell och bungalows att checka in på, om man skulle vilja stanna i några dagar. Om man ligger och latar sig på stranden behöver man inte ligga törstig. Färska kokosnötter ifrån träden säljs nämligen över hela stränderna. Förutom sol och bad kan man även uppleva kitesurfing eller åka ut till några av sanddynerna som finns i närheten. Här kan man bli uppmuntrad till att åka på plastmattor ner över sanden i en väldans fart.Vietnam – ett strandparadis 22

 

Skräddarstaden Hoi An
En liten kuststad som är känd för sina skräddare är Hoi An. Staden är perfekt för den som vill köpa skräddarsydda kläder till ett väldigt bra pris. Man kan välja att få en balklänning uppsydd för några ynka hundralappar eller att få kopior gjorda av sina favoritkläder. Förutom stadens alla skräddare finns även här en vacker strand. På så sätt är det enkelt att kombinera nöje med affärer.