Flytta till Vietnam

Att flytta till Vietnam har blivit väldigt populärt under de senaste åren. Landet erbjuder bland annat ett varmt klimat året runt, låga priser och ett rikt kulturliv. Vietnam börjar på allvar ses som ett alternativ till Thailand då investeringar i bland annat infrastruktur och moderna bostäder ökar för varje år. Lägg därtill att priserna är betydligt lägre i Vietnam vad gäller det mesta. Det finns idag en stor grupp av utlänningar som bor i Vietnam, framförallt i de större städerna. Många av de som valt att flytta dit arbetar på distans eller är pensionerade. Det är också möjligt att arbeta på den lokala arbetsmarknaden. Det är främst engelskalärare det finns en stor efterfrågan på i Vietnam. En annan fördel med att bosätta sig i Vietnam är landets geografiska läge. Det går alldeles utmärkt att utforska resten av Sydostasien med Vietnam som utgångsläge. Länder som Kina, Japan och Sydkorea är inte eller särskilt långt borta.

Ho Chi Minh – den prisvärda staden

Vietnam har mycket att erbjuda och mest för pengarna får man i Ho Chi Minh. Priser vad gäller bostäder och mat är mer än överkomligt och det finns många andra fördelar med att bo i staden. Ho Chi Minh är en storstad med 8 miljoner invånare och staden tar emot fler än 7 miljoner besökare varje år. Ho Chi Minh är uppdelad i 24 distrikt där D1 är det distrikt där flest utlänningar bor. Staden har ett utbud av aktiviteter som passar alla åldrar. En intressant aspekt av livet i Ho Chi Minh, speciellt för oss svenskar, är den kaffekultur som finns i staden. Staden är fylld av kaféer dit man kan gå för att fika. Det finns också ett rikt kulturliv och ett måste är att besöka War Remnants Museum där man kan lära sig mer om det brutala krig som pågick i landet. Notre Dam katedralen är en annan populär turistdestination där den franska kolonialtiden gör sig påmind. Slutligen bör det nämnas att priserna för bland annat pedikyr och massage är mer än överkomliga. Skönhetssalongerna har ofta öppet fram till midnatt vilket gör det till ett perfekt sätt att avsluta en lång dag av aktiviteter.

Ta steget att flytta till Vietnam

En flytt till hjälp Vietnam kräver mycket förberedelser och man kan underlätta arbetsbördan med hjälp av en flyttfirma. En bra internationell flyttfirma kan sköta hela flytten och har vetskapen om vad man får föra in i olika länder samt vilka regler och riktlinjer man måste följa. En bra flyttfirma ska också förutom det praktiska kunna ta hand om tulldeklarationer och den dokumenthantering som tillkommer för bohaget. Innan man anlitar en flyttfirma är det bra att gå igenom vad man behöver ta med sig. Det kan i längden vara billigare att köpa en del saker på plats istället för att betala för transporten. Viktigt att tillägga är också att många lägenheter hyrs ut med möbler vilket gör det onödigt att ta med sitt eget bohag. Att betala lite extra för att få en komplett lägenhet med möbler på plats kan därför vara att föredra. Ifall man väljer att köpa en bostad får man givetvis möblera den själv. Då kan det också vara billigare och mer smidigt att köpa möbler på plats.

pitch