Att anordna en fest med vietnamesiskt tema

De allra flesta tycker antagligen att det är relativt roligt att festa. En fest behöver inte ha ett tema, men för arrangörer och för gästerna kan det vara lite roligare och lättare om det finns något tema att hålla sig till. Till och med när det gäller en sådan sak som klädval kan det vara lite lättare att veta vad man ska ha på sig om det finns ett slags tema att hålla sig till. Ett tema man kan ha på sin fest är asiatiskt eller vietnamesiskt tema. Det kan många gånger vara en kultur som man kanske inte har så stor koll på.

Saker som kan vara bra att ha

Hos partykungen.se finns det mesta man kan behöva till en fest. Här finns både dräkter, olika matingredienser, dekorationer och en hel del annat. Några av sakerna har också tema eller inspiration från just den asiatiska världen. Det kan vara olika kopior av statyer, ballonger med typiska motiv och en hel del annat. En annan sak som inte heller är fel att ha är musikutrustning med mera som höjer stämningen.

Vietnamesisk matkultur

Det finns en hel del olika varianter av vietnamesisk matkultur. I några delar av landet äter man mycket kött och ser den annars vegetariska kosthållningen som ett tecken på att man är fattig. Den vietnamesiska matkulturen kännetecknas också av mycket färg, linser, ärtor och bönor av olika slag. Saker som potatis är däremot väldigt ovanligt. Det finns en del saker som man ofta förknippar med just vietnamesisk mat. Räkor, skaldjur och vårrullar är bara tre av de saker som ofta ses som typisk vietnamesiska. Ordnar man en fest med just vietnamesiskt tema kan det vara klokt att också se till att maten har det temat. På så sätt förstärker man temat än mer. Ett alternativ är att laga maten själv, ett annat är att man beställer catering och ett tredje val är att man går ut på en vietnamesisk restaurang och äter där.

Typiska vietnamesiska traditioner

Det finns en del olika vietnamesiska traditioner som är förknippade med olika högtider och livshändelser, till exempel nyår, bröllop med mera. I Vietnam finns en buddhistisk livsåskådning sedan många år tillbaka och det är i den som många traditioner har sitt ursprung i. En vanlig tradition är till exempel att tända rökelse i olika dofter och färger när något händer i livet. Det kan passa även på en fest med vietnamesiskt ursprung.

Kläder för en vietnamesisk fest

På en fest med vietnamesiskt tema behöver man inte ha några speciella kläder på sig om man inte vill. Är det däremot en mer traditonell fest eller sammankomst kan det vara klokt att välja kläder som passar in i sammanhanget.

pitch